tag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post4418585210333528070..comments2023-04-04T14:06:10.434+02:00Comments on Nieznośna lekkość smaku: Wzmacniacz wiosenny, czyli krem z pieczonych burakówUnknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-15040364229522410552012-03-23T09:07:21.441+01:002012-03-23T09:07:21.441+01:00Nic nie szkodzi, ze długo :)) Ważne, aby nie dobić...Nic nie szkodzi, ze długo :)) Ważne, aby nie dobić do 70 kg ;-) Swoją drogą, czy u Ciebie na blogu znajdę dietetyczne, nietuczące potrawy, w sam raz na moją dietę? :)) Musze się rozejrzeć :))Klimatycznahttps://www.blogger.com/profile/12166946235078112049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-41283811589022778332012-03-22T20:56:33.620+01:002012-03-22T20:56:33.620+01:00weryfikację obrazkową wyłączę, jak tylko się połap...weryfikację obrazkową wyłączę, jak tylko się połapię gdzie i jak:-)Katarzyna Książekhttps://www.blogger.com/profile/16652119678258246940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-38455652092313453362012-03-22T20:56:02.030+01:002012-03-22T20:56:02.030+01:00Dziękuję za odwiedziny i wpisy i buracko pozdrawia...Dziękuję za odwiedziny i wpisy i buracko pozdrawiam:-)<br />rzymski garnek to garnek gliniany do dostania czasem w sklepach typu zwykły market, dostępny nieraz w Duce lub Ikei, u mnie latami stał nieużywany, aż stwierdziłam, że szkoda, by tak stał tylko:-)<br />można w nim piec chleb, mięso, warzywa - cokolwiek - bez tłuszczu nawet - czyli mega zdrowo, potrawy wychodzą inne niż ze szklanych czy teflonowych forem, bardziej zachowują smak danego produktu, są intensywniejsze w smaku, <br />więc absolutnie nie ma mowy w pieczeniu takim o dobrnięciu do 70kg:-)<br />jedyne jego wady to to, że przed każdym pieczeniem trzeba go moczyć około 15 minut w wodzie i wstawiać do zimnego piekarnika, zamiast nagrzanego, co znacznie wydłuża czas przygotowania dania, a poza tym piecze się w nim dłuuuugo.Katarzyna Książekhttps://www.blogger.com/profile/16652119678258246940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-43830682485717517722012-03-22T16:30:23.984+01:002012-03-22T16:30:23.984+01:00Mmmm jakie tutaj u siebie serwujesz pysznosci. Che...Mmmm jakie tutaj u siebie serwujesz pysznosci. Chetnie bym w wolnej chwili wyprobowala ten przepisik. Serdecznie zapraszam do siebieSonjahttps://www.blogger.com/profile/05368371211225436011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-58535562380761753722012-03-22T07:27:32.936+01:002012-03-22T07:27:32.936+01:00Postaraj się wyłączyć weryfikację obrazkową koment...Postaraj się wyłączyć weryfikację obrazkową komentarzy. Proszę :))Klimatycznahttps://www.blogger.com/profile/12166946235078112049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-31313752294770781672012-03-22T07:26:42.964+01:002012-03-22T07:26:42.964+01:00Udam, że wiem co to Rzymski Garnek...(znajdę info ...Udam, że wiem co to Rzymski Garnek...(znajdę info na necie);-) W każdym razie uwielbiam takie specjały i przede wszystkim wszystko co powstaje z buraków :)) Zazdroszczę talentu kulinarnego :)) Gdybym posiadała takie zdolności to zamiast 56 kg w urodziny ujrzałabym na wadze ok 70 kg ;-) Pzdr :))Klimatycznahttps://www.blogger.com/profile/12166946235078112049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6037814992717931824.post-1163024433147201702012-03-22T00:23:16.292+01:002012-03-22T00:23:16.292+01:00o proszę jak się dzisiaj zgrałyśmy buracko :))o proszę jak się dzisiaj zgrałyśmy buracko :))Monikahttp://gotujebolubi.blox.plnoreply@blogger.com