Dziś próba z rybą po francusku - niestety to nie mój smak zupełnie. Ale przynajmniej to sprawdziłam:-)
przepis z kuchni francuskiej na solę:
2 filety z soli
masło
mąka
mleko
sól i pieprz
wykonanie:
Rybę natrzeć solą i pieprzem, zamoczyć w mleku, obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle. Mi to połączenie mleka z masłem kompletnie nie pasowało. Ryba jest delikatna, jak dla mnie nawet za delikatna i zapach mleka z masłem też mi przeszkadzał, więc kolejne dwa filety zrobiłam zupełnie inaczej...
a do ryby zrobiłam
sałatkę z rukoli, suszonych i świeżych pomidorów, fasolki szparagowej, pokrojonego w kostkę sera żółtego, kaparów i sosu na bazie oliwy i musztardy francuskiej z dodatkiem octu balsamicznego, soli i pieprzu..
2 filety soli
sól i pieprz
przyprawa pikantna do mięs
jajko
otręby pszenne
oliwa z oliwek
Rybę natrzeć przyprawami, obtoczyć w jajku, a następnie w otrębach pszennych, smażyć na oliwie z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz