zostało mi parę buraków upieczonych w folii w oliwie wykorzystanych w ilościach hurtowych do tegorocznych przetworów
i skojarzył mi się burak z granatem
czym prędzej postanowiłam sprawdzić to skojarzenie w smaku
wyszła genialna w swej prostocie i połączeniu składników sałatka
polecam wypróbowanie
z użyciem
paru małych buraków upieczonych
granata
sera feta lub innego typu greckiego
paru kropel octu balsamicznego
paru kropel oliwy z oliwek
świeżo zmielonego pieprzu....
wystrzałowego kosztowania życzę!
Robiłam już różne sałatki z buraków, z dodatkiem granata muszę wypóbować, zamiast fety dodam ser bałkański(np.z lidla), troszkę mniej słony :)
OdpowiedzUsuńMusi być genialna ... i ten ocet balsamiczny jak wisienka na torcie! ;-)
OdpowiedzUsuńTy, Nieznośnie, i konsekwentnie jesteś okrutna... Jak można tak smakowicie gotować i robić takie zdjęcia?
OdpowiedzUsuń