poniedziałek, 16 stycznia 2012

Pieczone faszerowane pieczarki

Tym razem przepis pochodzi z bloga Dorota smakuje i muszę przyznać, i nie tylko ja to przyznaję:-), że jest w swej prostocie i smaku niesamowity
wystarczy:
umyć pieczarki, wykroić z nich ogonki, 
pokroić ogonki drobniutko i dodać do nich:
Pesto (ja dodałam Pesto Rosso con Pomodoro secci Grand'Italia),
dodać odrobinę pieprzu,
włożyć do pieczarek
a na wierzch wyłożyć kawałkami sera typu Brie
i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nastawionym na temperaturę 220 stopni.

Proste w przygotowaniu, ale wyrafinowane w smaku. Polecam.



1 komentarz:

  1. Ostatnio je jadłam. Może nie prezentują się zabójczo ładnie, ale w smaku - genialne! Smak nadrabia wszystko! :)

    OdpowiedzUsuń