od razu musiałam spróbować -
wyglądały tak jakoś zachęcająco:-)
a cukinię przypadkiem miałam w lodówce
i po powstaniu w paręnaście minut
zachwyciły nas smakiem
użyłam:
1 cukinii
1 jajka
1 cebuli
1 ząbka czosnku
garści mąki orkiszowej
garści bułki tartej
pół kostki sera feta
mozzarelli
soli
pieprzu
i odrobiny oliwy do smażenia
Należy tylko umyć cukinię i zetrzeć na tarce, pokroić cebulę drobno, wycisnąć czosnek, i wszystko to razem podsmażyć na odrobinie oliwy. Następnie po zdjęciu z ognia dodać pokrojony ser feta, ser mozzarella (w programie był ser ricotta, dzięki temu były pewno bardziej zwarte niż u mnie), jajko, bułkę, mąkę, sól, wymieszać porządnie i smażyć aż do zrumienienia z obu stron (w stopniu ulubionym).
Smacznego.
Wyglądają nieźle, muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńTo znak, że wracasz do pełni łask :-)
Życie widać:)!
OdpowiedzUsuńplacuszki z cukinii są pyszniutkie.
OdpowiedzUsuńżycie się odradza, a i wracanie do łask cieszy:-)
OdpowiedzUsuńplacuszki pycha:-), dziś pizza Maestrowa z piekarnika:-)
i jeszcze teatr w zanadrzu
można żyć:-)