wtorek, 4 czerwca 2013

Pstrąg pieczony z pesto

czas przygotowania: 30 minut.
czas pieczenia: 25 minut.

pstrąga należy porządnie od środka i z wierzchu wysmarować dowolnym pesto - ja użyłam i domowego i włoskiego czerwonego;
następnie wstawić do piekarnika na blachę na 250 stopni w opcji grill (jeśli pogoda nie sprzyja grillowaniu na zewnątrz);
wraz z pokrojoną w plasterki np. cukinią lub papryką;
skropić oliwą i dać się mu upiec;
w tym czasie można zrobić dowolne surówki (np. mizerię z sałaty i jogurtu
i sałatkę z różnorodnych pomidorów z kaparami:-) i ugotować wyszorowane młode ziemniaki.
Proste, błyskawiczne i dobre weekendowe danie.
Polecam.
:-)

1 komentarz:

  1. W sumie jeśli bez łowienia pstrąga to i mogę przyznać, że proste i błyskawiczne ;-) Apetyczne w Twoim wykonaniu ... w moim przeszkadza mi zbyt bliskie sąsiedztwo z hodowlanymi stawami serwującymi swoje owoce ;-)

    OdpowiedzUsuń