składniki:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiegopomidorowe włoskie Pesto
pomidorki koktailowe
bazylia
ser niebieski lazur
ser gorgonzolla
szynka parmeńska - kilka plasterków
oliwki zielone i czarne
kilka pomidorów suszonych
śmietana szefa kuchni Danone
ząbek czosnku
ser mozzarella w małych kulkach
wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrozić. Po rozmrożeniu wyłożyć na pergaminie do pieczenia do foremki i podpiec w piekarniku pod pergaminem przez 10 min. w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ciasta zdjąć pergamin z góry i rozsmarować na cieście pesto, poukładać pomidorki, pokrojoną szynkę, pokrojone oliwki, starty ser, zalać śmietaną wymieszaną z pozostałością pesto, oraz z wyciśniętym czosnkiem, bazylią i pesto. Na wierzch wyłożyć pokrojone kulki mozzarelli i zapiekać w piekarniku około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
A z resztek ciasta zrobiłam też małe ciasteczka z jabłkami i dżemem malinowym..
Można zrobić małe tarty z dowolnym owocem i dżemem.
Smacznego:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz