środa, 3 sierpnia 2011

Zupa krem kurkowo koperkowa


Miała być tylko kurkowa, ale niestety była za mało intensywna w smaku i dopiero po dodaniu olbrzymiej porcji koperku stała się doskonała. Po zmiksowaniu ma ciekawą konsystencję a'la krupnik i smakuje świeżością.
Przy okazji próbuję uczyć się robić trochę lepsze zdjęcia - próby uwieczniam:-)

składniki:
30 dkg kurek
2 cebule
parę ziemniaków
bulion grzybowy, wołowy i warzywny Knorra - razem 3 kostki lub najlepiej bulion domowy
 gałka muszkatołowa, pieprz, maleńka papryczka piri piri
3 ząbki czosnku
1 spory koperek.


wykonanie:
Kurki porządnie opłukać. Poddusić na patelni wraz z cebulką i czosnkiem. Przełożyć do garnka z bulionem, dodać ziemniaki, gotować aż ziemniaki zmiękną. Zmiksować, dodać przyprawy wg uznania. Wrzucić pokrojony drobniutko koperek. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz