Składniki:
miseczka kaszy kuskus
garść rozdrobnionego świeżego szpinaku
ząbek czosnku
puszka tuńczyka w oleju
garść kaparów
2 ogórki korniszonowe
1 pomidor
1 mała cebulka
pół czerwonej papryki
odrobina oliwy z oliwek
sól i pieprz
Wykonanie:
Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu - zalać wodą lub bulionem do odpowiedniej wysokości (0,5 cm ponad kaszę) i poczekać pięć minut, aż woda się wchłonie:-) Następnie dodać pokrojoną drobno cebulę, paprykę, ogórki, pomidora, tuńczyka z puszki, dorzucić drobno pokrojony szpinak, kapary, doprawić wyciśniętym ząbkiem czosnku, oliwą, solą i pieprzem.
Potrawa prosta i pyszna. Polecam.:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz