czwartek, 6 października 2011

Obiad do pracy - kuskus z tuńczykiem, szpinakiem i dodatkami


Składniki:
miseczka kaszy kuskus
garść rozdrobnionego świeżego szpinaku
ząbek czosnku
puszka tuńczyka w oleju
garść kaparów
2 ogórki korniszonowe
1 pomidor
1 mała cebulka
pół czerwonej papryki
odrobina oliwy z oliwek
sól i pieprz


Wykonanie:
Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu - zalać wodą lub bulionem do odpowiedniej wysokości (0,5 cm ponad kaszę)  i poczekać pięć minut, aż woda się wchłonie:-) Następnie dodać pokrojoną drobno cebulę, paprykę, ogórki, pomidora, tuńczyka z puszki, dorzucić drobno pokrojony szpinak, kapary,  doprawić wyciśniętym ząbkiem czosnku, oliwą, solą i pieprzem. 
Potrawa prosta i pyszna. Polecam.:-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz