niedziela, 1 września 2013

Gulasz z bakłażana



ostatnio polubiony:
może być w kilku odmianach smakowych, zgodnie z upodobaniami do dobrania warzyw..
tym razem na ostro z:
2 cebulek
2 ząbków czosnku
1 bakłażana
1/2 czerwonej papryki dużej
1 puszki pomidorów bez skóry
kawałka ostrej papryczki
pół słoika dużego sosu pomidorowego
przypraw: pieprzu, papryki, pietruszki lub/oraz przyprawy meksykańskiej
1 łyżeczki kaparów
3 łyżek groszku konserwowego
oliwy z oliwek

podany z kaszą jęczmienną oraz surówką z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i pora:

do podsmażonej cebuli i czosnku dodać pokrojonego w nie za grubą kostkę bakłażana i paprykę, podlać wodą i oliwą, poddusić aż do miękkości, dodać pomidory z puszki, poddusić, dodać sos pomidorowy, przyprawy, pozostałe składniki i.. spróbować.


  

1 komentarz: