piątek, 6 stycznia 2012

Muffinki czekoladowe z masą krówkową


Fabryczka muffinkowa trwa, zatem
dziś muffinki z masą krówkową i z wiórkami kokosowymi  

(a druga wersja bez wiórek, a z nutellą i z orzechami laskowymi w większej ilości)

 powstały
z
3 szklanek mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypty soli
5 łyżek cukru trzcinowego
3 łyżeczek kakao
2 jajek
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki oleju
3/4 puszki z masą krówkową
garści orzechów laskowych,
garści migdałów
garści żurawiny
i garści śliwek suszonych
posypki z wiórek kokosowych
po zmiksowaniu wstawione do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni




3 komentarze:

  1. Świetnie wyglądają, jakby były opruszone śniegiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląd świetny, ale ten skład...jak dla mnie zdecydowanie zachęcający

    OdpowiedzUsuń
  3. słodkie są te muffinki i ta wiórkowa posypka taka ładna.

    OdpowiedzUsuń