dziś muffinki z masą krówkową i z wiórkami kokosowymi
(a druga wersja bez wiórek, a z nutellą i z orzechami laskowymi w większej ilości)
powstały
z
3 szklanek mąki1 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypty soli
5 łyżek cukru trzcinowego
3 łyżeczek kakao
2 jajek
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki oleju
3/4 puszki z masą krówkową
garści orzechów laskowych,
garści migdałów
garści żurawiny
i garści śliwek suszonych
posypki z wiórek kokosowych
po zmiksowaniu wstawione do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni
Świetnie wyglądają, jakby były opruszone śniegiem :)
OdpowiedzUsuńwygląd świetny, ale ten skład...jak dla mnie zdecydowanie zachęcający
OdpowiedzUsuńsłodkie są te muffinki i ta wiórkowa posypka taka ładna.
OdpowiedzUsuń